Namazın kılınış şartlarını anlatan bir kavram haritası oluşturunuz.
Namaz kılarken uyulması gereken birtakım şartlar vardır. Altı tane olan bu şartlara, “namazın içindeki farzlar” veya “namazın rükünleri” denir. Bunlardan biri eksik olduğunda namaz geçerli olmaz. Bu şartlar şunlardır:
1. Niyetten hemen sonra “Allahu ekber.” diyerek namaza başlamaktır(İftitah tekbiri).
2. Namazda ayakta durmaktır(Kıyam).
3. Namazda ayaktayken Kur’an’dan birkaç ayet veya bir sure okumaktır(Kıraat).
4. Kıyamdan sonra elleri dizlere koyarak eğilmektir(Rükû).
5. Rükûdan sonra elleri, dizleri, alnı ve burnu yere koymaktır. Secde peş peşe iki kez yapılır(Secde).
6. Namazın sonunda “Ettehiyyâtü” duasını okuyacak kadar oturmaktır(Kâde-i âhire).
Kıldığımız namazın geçerli olması için yukarıda sayılan kılınış şartlarına uyulması gerekir. Bunun dışında namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğumuz bilinciyle derin bir saygı (huşu) içinde olmalıyız. Mümkün olduğunca kendimizi namaza vermeli, başka şeyleri düşünmemeliyiz. Namazın bize mutluluk vermesi ve Allah’a yakınlaştırması için bu çok önemlidir.
işime yaradı çok sağolun
çok sağolun işime yaradı
Bensitede aramada namazın kılınmış şartlarını önemi diyom bunlar karşıma namazın hazırlık şartlarinin önemini çıkarıyorlar
Eğitim seviyemiz bu kadar mı kötü, anlamıyorum ki, Arkadaşım namazın kılınış şartları namazın hazırlık şartları arasında nasıl bir ayrım var. İkisi de aynı şey ifade etmiyor mu? Birde yorumun sonunda küfretmişsin o kısmı sildim. Birileri emek harcıyor bir şeyler yapmaya çalışıyor siz küfrediyorsunuz. Eminim ki bu yorumu yazan arkadaş sınıfındaki en kötü öğrencidir. Tek yaptığı sokaktan öğrendiği bir kaç küfür ile insan olduğunu zannediyor. O kadar cahil ki, (o hayatı boyunca en ağır işlerde çalışacaktır) ip adresinden onu bulabileceğimin bile farkında değildir.
Teşekkürlerr
Bir şey değil Beril başarılar dilerim.