Ev Kadını Sumru Baydemir Girişimci Olmayı Nasıl Başardı? ve Bu konumuzda bu soruların cevabını alacağız.
Sumru Baydemir’in hangi yıl girişimcilik öyküsü başlamıştır?
Sumru Baydemir’in aldığı riskler yaptığı işte nelerdir?
Sumru Baydemir’i başarılı kılan özelliği sizce nedir? Açıklayınız.
Girişimci, yenilikleri fark eden ve yaptığı yatırımlarla yeni iş imkânları açan kimsedir. Siz de girişimciliğinizin hikâyesini bulunduğunuz sıralardan başlatabilirsiniz. Nasıl mı? Kaynaklarımızın israf edilmesi ülke ekonomimize büyük zarar verir. Bu durum, dibi delik kovaya benzer. Siz üstten katkı sağladıkça o alttan akar gider. öçKs-67
Geleceğin büyükleri olarak kovanın deliğinin kapatılması için çözüm Etkin önerileri üretmelisiniz.
1- Sumru Baydemir, önce evinin bir odasında nakış işi yapmaya başladı, firmalara evde çalışarak üretim yaptı. Sonra küçük bir atölyeye geçti.
2- Nakış atölyesi çalışırken, “dikişlerinin de beğenilmesi üzerine” Merter’de bir firmanın içinde konfeksiyon atölyesi kurdu.
3- İki işinde gelişeceğine güvenerek risk aldı ve 180 bin dolara son teknoloji büyük nakış makinesi aldı. İşler geliştikçe makine yatırımına devam etti.
4- 2000’lerde fasonculuk bitti, tasarıma ağırlık vererek ev tekstilinde marka-laşma kararı aldı. Butik ev tekstili üretimine geçti.
5- Türk kültürünün geleneksel motiflerini inceledi, Selçuklu ve Osmanlı motiflerini ev tekstiline uyarladı.
6-Nakışta, Türkiye’de olmayan özel işlere yöneldi. Şu anda Denizli’den 4 büyük havlucuya “üç boyutlu kadife nakış” yapıyor.
7-Moskova ve Sharjah’da ofis açtı. İngiltere ve Fransa’ya da ihracata başladı. Oğlu ve gelinini ihracat ve pazarlamaya yönlendirdi.
8-Sumru Baydemir yoluna nakış, ev tekstili ve makine distribütörlüğüyle devam ediyor.
Son Yorumlar