Atatürk, “Başkasına iyilik bize iyilik, başkasına kötülük bize de kötülüktür. Bu nedenle iyiliği sevmek ve kötülükten kaçınmak lazımdır.” sözü ile neyi vurgulamıştır? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Paylaşan insanlar, çevreleri tarafından sevilir ve takdir edilirler. Sahip oldukları şeyleri paylaşmayan insanlar ise gittikçe yalnızlaşırlar. Paylaşmanın özünde iyilik vardır. Kalemtıraşımızı ödünç vermek, arkadaşımızla yiyeceğimizi paylaşmak ve küçük kardeşimize yardımcı olmak gibi davranışların özünde sevgi ve iyilik yapma arzusu vardır.
Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için dayanışmanın büyük bir önemi vardır. Bu sayede güçlü bir millet oluşur. Dayanışma olmadığında toplumda milli birlik ve bütünlüğün zarar göreceğini bilmeliyiz. Bu konuda dinimizin öğütlerini her zaman dikkate almalı, toplumda yaşayan diğer fertlerle barış içinde yaşamaya önem vermeliyiz. Sevinç ve üzüntülerde milletçe dayanışma içinde olmanın bizi güçlendireceğini unutmamalıyız.
Atalarımız Kurtuluş Savaşı’nda birlik, beraberlik ve dayanışma içinde vatanımızı düşmana karşı korudular. Bizlere bağımsız bir vatan bırakmak için canlarını ve mallarını seve seve feda ettiler.
Atatürk, yardımlaşma ve dayanışmanın önemini, “Başkasına olan bir iyilik, bize de iyiliktir. Başkasına olan kötülük, bize de kötülüktür. Bu sebeple iyiliği sevmek ve kötülükten kaçınmak lazımdır.” sözüyle açıkça ifade etmiştir. Böylece kendimizle birlikte başkalarını da düşünmenin önemini vurgulamıştır.
Din kültürü kitabımdaki her şey var.WOOOOOOW!