Akdeniz Bölgesi Ekonomik Faaliyetleri Nelerdir? Akdeniz Bölgesi iklim özelliği, arazi durumu ve sulama imkanlarından dolayı tarım faaliyetleri gelişmiştir. Ovalarda yılda iki üç kere ürün hasadı yapılabilmektedir. Kış aylarında havalar ılıman olduğu için seracılık yapılır.
Akdeniz Bölgesi’nde turunçgiller, yer fıstığı, pamuk, soya fasulyesi, susam, muz, çeltik, zeytin, incir, tütün ve sebze üretimi yapılır. Bölge turunçgiller, yer fıstığı, soya fasulyesi ve muz üretiminde ülkemizde ilk sırada yer alır.
Akdeniz bölgesi ülkemizin turizm faaliyetlerinin en çok geliştiği yerlerden biridir. Özellikle Antalya tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin en çok turist çeken şehirlerinden biridir.
Akdeniz bölgesi gül üretimi ile de ünlüdür.Eesans, gülsuyu, gül kremi, sabun gibi kozmetik ürünler gülden elde edilir gül üreticileri bir araya gelerek gülbirlik kurmuş ve ürettikleri kozmetik ürünlerini dünya ülkelerine satarak ekonomiye katkı sağlamıştır.
Bir bölgede sanayi tesislerinin kurulabilmesi için öncelikle hammadde, sermaye ve işgücü gereklidir. Akdeniz bölgesi tarımsal, hayvansal ve madensel kaynaklara sahiptir. Bölgede kurulan fabrikalarda bunlar işlenmekte ve farklı ürünler elde edilebilmektedir. Ürünleri diğer bölgelere ya da ülke dışına göndermek için gerekli ulaşım ağlarına sahip olması da bölge için bir avantajdır. Bu bölgede yetişen ürünlerin ulaşımını daha çok İskenderun ve Mersin limanları aracılığı ile sağlıyoruz. Bölge karayolu ve demiryolu ulaşımı ile de iç bölgelere bağlanmaktadır.
Son Yorumlar