Kimyasal değişimi örneklerle açıklayınız.

Kimyasal değişimi örneklerle açıklayınız. Kısaca geri dönüşü olmayan bir değişimdir. Konu ile ilgili detaylı örnekleri verdiğimiz http://www.yardimcikaynaklar.com/cevrenizde-fiziksel-ve-kimyasal-degismelere-ornek-olabilecek-olaylari-listeleyiniz/ konusunu da mutlaka bakın.

meyveler kimyasal değişim çürüme

Kağıdı yaktığımızda, kâğıdın ilk durumundan çok farklı bir maddeye, küle dönüştüğünü görürüz. Oluşan külleri, tekrar kağıt haline getirmeniz mümkün değildir. Bu durumda, kağıdın kimlik değiştirdiği söylenebilir. Kabartma tozuna sirke damlattığınızda bir köpürme gözlediniz.

Kesilmiş elmayı beklettiğinizde, karardığını yani çürüdüğünü gözlemlediniz. Tüm bu değişimlerde maddelerin kimlik değiştirdiğini gözlemlediniz. Bu şekilde bir maddenin çeşitli etkilerle başka maddelere dönüşmesine kimyasal değişim denir.

Bu değişimler, ısı, ışık, gaz çıkışı ve renk değişimleridir. Metallerin paslanması sürecinde bu değişimler gözlemlenmese de paslanma olayı kimyasal değişimdir.

Kimyasal değişim, canlılar için hayati önem taşır. Bitkiler, besin ve oksijen üretmek için kimyasal değişimler gerçekleştirir. Solunum yaparken havadan aldığınız oksijen, vücutta kullanılır ve kimyasal değişimler sonucu karbondioksit üretilir. Sindirim olayı da bir kimyasal değişimdir. Yediğiniz besinlerin vücuda yararlı hale gelmesi için kimyasal değişimler geçirmesi gerekir.

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.