Sıvıları kaynama sıcaklıklarına göre nasıl ayırt ederiz?

Sıvıları, kaynama sıcaklıklarına göre nasıl ayırt ederiz? saf bir maddeyi diğer maddelerden ayıran bu özelliklere, maddenin ayırt edici özellikleri denir. Maddenin ayırt edici özelliklerinden bazıları erime, donma ve kaynama noktalarıdır.

saf madde kaynama noktaları

Kaynama noktası da erime ve donma noktası gibi saf maddeleri ayırt etmede kullanılan ayırt edici özelliklerdendir. saf sıvıların kaynamaya başladığı belirli bir sıcaklık değeri vardır. Bu sıcaklık değerine kaynama noktası denir. saf sıvıların kaynama süresince sıcaklığı değişmez.

Bazı saf maddelerin kaynama noktaları yandaki tabloda verilmiştir. Adını bilmediğimiz bir sıvı 56 °C’ye gelip kaynamaya başladığında ve sıcaklık değişimi olmadığında bu sıvının aseton olabileceğini anlarız. eğer sıvı 65
°C’de kaynamışsa bu sıvının metil alkol olabileceğini anlarız.

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Comments

  1. Yaaaa. Bir kere ben kısa cevap istiyorum. Uzun değil. Bu ise çoooook uzun. Nasıl deftere geçiricem?Allah aşkına söyleyin .

    1. haklısın ceydacım çok uzun yazıyorlar bizde anca zar zor yazıyoruz sonra okula gidip bunu okuyunca öğretmen çok uzun olmuş daha kısa bulamadınmı diye bize kızıyorlar o yüzden sana katılıyorum.

    1. bunamı uzun diyonuz ya siz uzun yazı görmemişiniz valla ya defterde 2 satırlık yere sığdırdım ya ben türkçe kursuna gidiyom kurs 2 saat öğretmen konu anlatmadan çok yazı yazdırıyo bi günde 2 saat içinde abartısız 510 sayfa yazı yazdık o yüzden buna uzun demeyin tamammı hadi iyi akşamlar ödevinizde Allah yardım etsin inşallah (Amin) ^_^ 😛

  2. Bence cevap güzel ha bide siz bu na uzun diyorsanız ben size ne diyeyim günde 16 sayfa yazı yazıyoruz adam cenaze namazının kılınışını anlatmış daha ne istiyorsunuz.

  3. Sıvıların kaynama sıcaklığının ne işe yaradığını öğrendim daha önce bilmiyordum çok teşekkürşer

  4. Hiç uzun değil bence hem uzun olsa bile çok güzel anlatmış.Ödevime de çok yardımcı oldu.Öğretmenim çok beğendi ve bu yazdığım ve sizin uzun dediğiniz bu yazı varya şöyle dedi:”Aferin sana Gülece’ciğim.Bu kadar güzel bir bilgiyi nereden buldun? Ve ayrıca hiç de uzun değil.Aferin,benden bir 100 kaptın tatlım. ;)” dedi.Yani anlatmak istediğim hiç birşeyi uzun diye yargılamayın.Okuyun,Hoşunuza giderse onu yazın.Öğretmen bir bilginin uzununa kısasına bakmaz ki.Eğer verdiği ödevin konusu ve soruların cevapları doğru ise bu ona yeter ve bu öğretmenin gözünde bir ‘100’ puanıdır. Görüşmek üzere… 🙂

  5. Yaaa çok uzun nasıl yazcam
    Öffff yaaaa yarına gitmek bide yaaa daha kısası yokmuş gibi , bu kadar. . .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.