Ülkemizin çeşitli yerlerinde farklı kültürel özelliklere rastlamamızın nedenini tartışınız. Bu geleneklerden kendi çevrenizde halen yaşatılanları arkadaşlarınızla paylaşınız.
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapması ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip olması nedeniyle ülkemiz, çok çeşitli kültürel özelliklere sahiptir. Kültür ve medeniyetler beşiği olan ülkemizin hemen hemen her yöresinde, estetik bakımdan göz kamaştıran farklı oyunlara, giysilere, müziklere ve el sanatlarına rastlanır. Bu da yurdumuzun kültürel alandaki zenginliğinin bir göstergesidir.
Bayramlar: Milli bayramlar törenlerle kutlanır. Dini bayramlarda komşu, dost ve akrabalarla bayramlaşılır; büyüklerin elleri öpülür.
Mevsimlik bayramlar: Nevruz, Hıdırellez günlerinde oyunlar oynanır, türküler söylenir, hazırlanan yiyecekler yenir.
Kına gecesi: Düğün öncesi kız evinde eğlenceler düzenlenir. Gelinin etrafında türküler söylenerek ellere
kına yakılır.
Askere gönderme: Askere gidecek genç, arkadaşları ile birlikte eğlenir. Askerler davul, zurna çalınarak uğurlanır.
Gelin alma: Arabalar süslenir. Gelin, erkek evine getirilir ve burada eğlence yapılır.
Sünnet olacak çocuğa özel sünnet kıyafeti giydirilir. Davetlilere yemek ikram edilir. Çocuk sünnet ettirilir. Davetliler hediyelerini verirler. Eğlence yapılır.
İmece: Köylülerimiz, evlenecek kızların çeyizinin hazırlanmasında; köy okulu, yol yapımı vb. işlerde bir araya gelerek çalışır. İmece, köy halkı arasındaki dayanışmanın en güzel örneğidir.
Kız isteme: Erkeğin evleneceği kız, aile büyükleri tarafından kızın ailesinden istenir.
anlamadım